Aszkorbinsav (C-vitamin) 25kg

Cikkszám: SZFFLGASZK25
Gyártó: Mentesalapanyagok.hu
Egységár: 71.628,00 Ft/kg
Szállítási díj: 3.701 Ft
Várható szállítás: 2025. május 16.
Elérhetőség:
Utolsó 2 db raktáron
Kívánságlistára teszem
56.400 Ft + ÁFA ( 71.628 Ft )
Menny.:db
56.400 Ft + ÁFA ( 71.628 Ft )
Menny.:db

Garantált gluténmentesség

Szigorú gyártási folyamat, keresztszennyeződés nélkül

Személyes átvétel

Megrendelését személyesen is átveheti raktárunkban

Hazai gyártás, teljes kontroll

Magyarország vezető mentes élelmiszerüzeméből

Leírás

Az aszkorbinsav nem más, mint a C-vitamin, egy vízben oldódó vitamin, amelynek számos fontos funkciója van a szervezetünkben:

- A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek normál állapotának, műkö­désének fenntartásához, a csontozat és a porcok állapotának, műkö­désének fenntartásához, a fogak és a fogíny normál állapotának fenntartásához, valamint a bőr normál állapotának, működésének fenntartásá­hoz

- A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.

- A C-vitamin hozzájárul az idegrendszer normál műkö­déséhez.

- A C-vitamin hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.

- A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

- A C-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

- A C-vitamin hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

- A C-vitamin hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához.

- A C-vitamin fokozza a vas felszívódását.

A C-vitamint nyers zöldségekkel (paprika, paradicsom, burgonya, kelvirág, stb.), gyümölcsökkel (citrus félék, bogyós gyümölcsök, stb.), valamint étrend-kiegészítők segítségével vihetjük be a szervezetünkbe. Ügyeljünk, a kiegyensúlyozott, változatos étrendre!

A kenyerek, pékáruk sütésekor egy kávéskanál Szafi Reform aszkorbinsavat a tésztához adva jobb állagú, könnyebben nyújtható tésztát kapunk, amely a sütés után kevésbé morzsolódik.

Ha a sütéshez szódabikarbónát használunk, fontos, hogy valamilyen savas kémhatású anyaggal, például aszkorbinsavval reakcióba léphessen. Ilyenkor szén-dioxid szabadul fel, az így kialakult levegőbuborékok pedig megemelik a tésztát. Ilyen módon rendkívül könnyed állagú, ízletes süteményeket, kenyereket készíthetünk.

Savanyító hatását kihasználhatjuk befőzéskor, illetve különböző szörpök, italok készítésekor. Így nagyon finom, hűsítő ízű italokat, lekvárokat készíthetünk.
Használatát javasoljuk még olyan lisztekhez is -mint például a napraforgóbél-liszt-, melyek a főzés során, oxidációjuk miatt elszíneződhetnek.

A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!